Elindult a Bárka Tábor közösségi finanszírozása

2020-tól már magánemberek, vállalkozások is támogathatják a tábort

Elindult a Bárka Tábor közösségi finanszírozása, amit 2020-tól már magánemberek és vállalkozások is támogathathatnak. 


Évente több, mint 1500 gyermeket táboroztat a Balaton partján a Magyarországi Református Egyház. A nagyszabású esélyteremtési program 2018-ban indult, 2021-ig összesen közel 7000 gyermek táborozhat teljesen ingyenesen a Balaton partján.  A Bárka tábor indulását egy Európai Uniós támogatás alapozta meg, de ennek összege csak 2021-ig fedezi a felmerülő költségeket. A meglévő tábori túljelentkezésekből, a kapott visszajelzések és szakmai eredménye alapján nem kérdés, hogy hosszú távon is folytatnunk kell a programot.

A Bárka tábort 2020-tól már magánszemélyek és vállalatok is támogathatják. A Bárka csapat nagyon sokrétű együttműködést ajánl a potenciális támogatók, a partnerek számára. Legfontosabb cél a biztos anyagi háttér megteremtése, de mind a szakmai, mind a kommunikációs területen van lehetőség a közös munkára.  

A táborok folyamatos megszervezéséhez tervezhető és átlátható források biztosítása szükséges. A hátrányos helyzetű gyerekek támogatása közhasznú tevékenység, így a felajánlott támogatás adóalap csökkentő tételként szerepelhet a felajánló könyvelésében.
A célok eléréséhez a legkisebb támogatás is számít: akár egy gyerek vagy egy csoport költségeinek részfinanszírozása is sokat jelenthet.  Különösen hangsúlyos ez, hiszen a résztvevők érkezek tanodákból, vagy a nevelőszülői hálózattól, ahol a családjuktól elszakadt gyerekekkel foglalkoznak nevelőszülőink. 

Az intézmények az ország egész területén megtalálhatók, nagyon sok gyermeket tud fogadni a tábor az ország perifériás területeiről, akik akár több száz kilométerre élnek a balatoni helyszíntől. 

Amennyiben Ön is támogatná a Bárka tábort, így megteheti:    
http://barkatabor.netkorzo.com/tamogass 

2020.08.10.

További hírek
"Egy csoda ez a hely" - Bemutatjuk a 2020-as Bárka Tábor kisfilmjét
2020.10.08.

Az idei évben is kisfilmet készítettünk, hogy megpróbáljuk megmutatni, mit jelent a résztvevőknek a Bárka Tábor, legyen szó táborozóról, táborvezetőkről vagy éppen a szervezőkről. 

2020 is a Bárka tábor éve!
2020.08.10.

Alapos mérlegelés után, szigorú szabályok és elővigyázatosság mellett, de 2020-ban is indulhat a Bárka Tábor, melynek keretében 5 turnusban, közel 1000 fiatal vehet részt az élménypedagógiai és hitéleti programokon.

Sajtótájékoztatóval indult az első 2020-as Bárka tábor
2020.08.10.

Igen jó hangulatban telt a Bárka Tábor sajtótájékoztatója, melyen Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, Pápai Joci zenész és a Bárka Tábor jószolgálati nagykövete, illetve Gér András zsinati tanácsos osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

Elindult a Bárka Tábor közösségi finanszírozása
2020.08.10.

Elindult a Bárka Tábor közösségi finanszírozása, amit 2020-tól már magánemberek és vállalkozások is támogathathatnak. 

Együttműködés az UNICEF Magyarországgal
2020.08.10.

Közös gyermekvédelmi képzést tartott a Bárka csapat az UNICEF Magyarországgal. A táborok lebonyolításához kapcsolódóan protokollt dolgoztak ki a szakemberek és a Bárka tábor munkatársai. 

Ugrás a hírekre